Educatieprogramma

IN MIJN HOOFD BEN IK EEN DUN MEISJE

"STRONG IS THE NEW SKINNY"

Beste docent,

Binnenkort komt u met uw leerlingen naar de voorstelling ‘In mijn hoofd ben ik een dun meisje’ van NTjong. Hier vindt u het educatieve materiaal, waarmee u de voorstelling met uw leerlingen kunt voorbereiden en/of verwerken.

Met de lesbrief en bijbehorende ansichtkaart (die u per post krijgt toegezonden) kunt u met de klas verder ingaan op de thematiek van de voorstelling. In verband met de vorm van de voorstelling is het fijn dat voorafgaand te doen, maar achteraf kan eventueel ook.

Over de voorstelling

Regisseur Noël Fischer maakt een hilarische en brutale performance over het ongegeneerde verlangen naar schoonheid en worsteling met je (puber)lichaam. Als je er fantastisch uitziet dan moet je wel gelukkig zijn. Toch? In een wereld waarin glamour en lichamelijke perfectie het ideaal zijn, is iedere blik in de spiegel een confrontatie met je zelfbeeld. In een Las Vegas-achtige setting gaan vijf heel verschillende meisjes ‘the ultimate challenge’ aan: de strijd om absolute controle over hun uiterlijk.

Over het educatiemateriaal

De voorstelling gaat over onrealistische schoonheidsidealen waar we dagelijks mee geconfronteerd worden. Op het zelfbeeld van een opgroeiende puber kan dit een grote invloed hebben. Door middel van de ansichtkaart (zie lesbrief) en de YouTube filmpjes op onze website (zie meedoen), worden de leerlingen alvast verleid met de thema’s uit de voorstelling aan de slag te gaan.

Wilt u het voorstellingsbezoek uitgebreid klassikaal voorbereiden? Dan is het mogelijk een workshop te boeken. Tijdens deze workshop gaan de leerlingen onder leiding van een theaterdocent van NTjong al filosoferend, schrijvend en spelend op zoek naar hét schoonheidsideaal van de klas. Bent u geïnteresseerd in een dergelijk programma, neem dan contact met ons op via educatie@hnt.nl.

Naast het inhoudelijke voorbereiden op de voorstelling willen we u vragen ook de ‘regels’ van het theater met de leerlingen door te nemen (telefoons uit, niet eten en drinken in de zaal, aandacht en respect voor de acteurs en de voorstelling). Dank u wel!

Wij zijn altijd nieuwsgierig naar reacties van leerlingen en docenten op onze voorstelling. Dat kan in woord en beeld via Instagram (#ntjong en #dunmeisje) of via e-mail. Gebruik daarvoor, maar ook voor het aanvragen van de ansichtkaart en alle vragen over het educatiemateriaal en de workshop mogelijkheden: educatie@hnt.nl.

Wij wensen u en uw leerlingen heel veel plezier met de voorbereiding en natuurlijk de voorstelling!

Start typing and press Enter to search