Eliza’s Testlab #1

 In Blogs, Voor & door jongeren

Zo’n twee jaar woon ik nu met met mijn familie in het heerlijke Scheveningen, op zo’n vijf minuutjes van het strand. Om een beetje in beweging te blijven, besloten mijn moeder en ik wandelingetjes te gaan maken naar het strand en daar bij de strandtenten de koffies uit te testen!
We bestelden iedere keer hetzelfde, zodat we goed konden vergelijken.
Bij deze sluiten we met jullie het strandseizoen een beetje af, zodat je voor volgend jaar vast weet waar de koffie het beste smaakt!

ALOHA
Strandtent WIJ was alweer afgehuurd -nogal irritant- dus zijn we bij Aloha gaan zitten. Het waait wel en er is geen zon maar we zitten buiten! Claire, mijn zusje is ook mee. We bestellen weer een Koffie verkeerd, Latte Machiatto en een warme chocomelk met slagroom. Het is 18.42. Claire voelt zich gelukkig en moe, Eliza is ook moe en hongerig, mama voelt zich prima. Het bankje zit veel minder lekker dan het eruit ziet.

Koffieteller:
Mam: 2
Claire: 1
Eliza: 1
Prijs:
Choco: 3,75
Koffie verkeerd: 2,90
Latte machiatto: 3,00
Koffiecijfer:
E: 8, beetje sterk
M: 8, nasmaakje, een beetje notig
C: lekker maar erg puur, 7

HARTBEACH
We zitten bij onze stamkroeg, aka: Hartbeach, waar het altijd fijn is. Het is 19.32, het zonnetje schijnt een beetje. Mam voelt zich top, beetje veel gegeten en koud. Eliza ook top en koud. We zitten op de strandstoeltjes, deze zitten oke. We bestellen de koffie, onze runner werkt vandaag voor het eerst. Ik leef met hem mee.
Muziek: September- Earth, Wind & Fire
Koffieteller:
M: 2
E: 2
Koffiecijfer:
Mam: 10!
Elies: 9

STRANDTENT WIJ
Eindelijk is het moment aangebroken dat we welkom geheten worden bij beaclub wij. Er is weliswaar een overleg van shell, maar we mogen op het terras zitten. We zitten middenin de bouwput van de voorbereidingen van de volvo ocean race, er is genoeg te zien. Het is 11.13, een beetje frisjes en geen zon. Weer bestellen we een latte machiatto en een koffie verkeerd. Mama heeft het een beetje koud, Eliza is nog niet helemaal wakker. Het bankje zit heerlijk als van ouds.
Koffieteller:
Allebei de eerste
Koffiecijfer:
M: beetje waterig, ligt vast aan de magere melk: 6
E: idd niet zo sterk, maar wel lekker! 7
(Mama vond het personeel nietszeggend)
Geen muziek, dat is wel jammer
Prijs: 6,50

FONK
Vandaag een heerlijk zonnig en productief dagje, we zitten bij fonk. De bankjes zitten heerlijk en gezellig personeel. Het is nu 15.49
We hebben onze vast drankjes besteld. Mama voelt zich moe van het werken maar ze zit heerlijk. Eliza zit een beetje vol van een heel pak oreos maar voelt zich verder ook wel goed.
Koffieteller:
M:2
E: 1
Cijfer:
M: 9
E: 7, beetje te sterk naar mijn smaak
Muziek: 90’s (Shanaia Twain, Dolly Parton, Flashdance)


DE WATERREUS
Een beetje een kakkie tent, vonden we, maar we zitten nu toch wel lekker. De bankjes zitten echt heerlijk. Het waait en er is een klein beetje zon. Het is 10.53. Mama voelt zich prima, het is vroeg. Ik voel me opgelucht want mijn autotheorie en tussentijdse toets zijn achter de rug! De kaart ziet er lekker uit, maar wel een beetje aan de prijzige kant.
We blijven nog een aantal uurtjes hangen voor de lunch, dit komt dan ook pas na een zo’n drie kwartier, maar smaakt wel erg goed!
Koffieteller:
M: 1
E: 1
Koffiecijfer:
M: het lijkt een beetje als koffie uit een automaat… 6
E: ik vond het hardstikke prima! 7,5
Muziek: Sunset disco- Lux (loungemuziekje)
Prijs:

SPICE
Nooit eerder geweest, wel leuke sfeer. Het zit niet heel vol maar het is er wel gezellig. Thema is duidelijk blauw. We zitten op een mega grote hoekbank, die prima zit. Het waait behoorlijk maar is ook nog lekker warm. Het is 19.38.
Bij onze bestelling wordt ons erg slim gevraagd of we er een gebakje bij willen. Daar hadden we nog niet aan gedacht, maar we doen het maar niet. Mama is toe aan vakantie, claire is ook mee, ze is vrolijk want we gaan bijna op vakantie, zelf ben ik een beetje chagi maar ik heb er ook zin in hoor!
Muziek: California- SBNRN, dance/house muziek, ik hou er niet zo van
Koffieteller: 2 voor beide, eerste choco
Koffiecijfer:
mama:7
Claire: 6
Eliza: 8
Prijs: latte: 3,80
Koffie verkeerd: 3,60

THE SHORE
We begonnen onze test bij TheShore, want nadat we eindelijk hadden besloten om te beginnen bleek de eerste strandtent WIJ, een bedrijfsfeestje te hebben. Het regende. Dus we zaten binnen. Het is nu 19.11. Mama is stront chagerijnig en bekaf. Maar dat lag niet aan de koffie. Eliza was ook moe, maar blij omdat ze niet hoefde te werken. Mama bestelde een Koffie verkeerd en ik een Latte Machiatto. Dit zullen onze vaste koffies worden voor de challenge. We kregen nog een mini koffiecursus over het verschil hiertussen, waardoor we eigenlijk meteen al een beetje voor schut stonden. Het bleek namelijk precies hetzelfde te zijn, alleen heeft de Latte Machiatto een vlekje in de melk… Dit zal ons bij elke strandtent achtervolgen. We kregen ook een mini glaasje water.
Het bankje zat heel lekker. Als iemand weet welke designer het is, let me know! 😉
Koffieteller (hoeveelste koffie deze dag):
Mam: 1
Elies: 1
Koffiecijfer:
Mam: 10, superlekker
Elies: 10, top!
Prijs: 5,95
Muziek: Street Joy-White Denim
Lekker muziekje, lekker chill!

UITSLAG
Van hoog naar laag:
The Shore: 10
Hartbeach: 9,5
Aloha: 8
Fonk: 8
Spice: 7,5
De Waterreus: 6,8
WIJ: 6,5

Volgend jaar wie weet een uitbreiding van de strandtenten test, tot die tijd: hou TESTLAB in de gaten op de site voor meer tests bij leuke tentjes in Den Haag!
-Eliza

Recent Posts

Start typing and press Enter to search