Kerstateliers!

 In Blogs, Voor & door jongeren

Door Fenna Vissers

Ik had laatst meegedaan aan een kerstatelier, maar wat houdt dat in en wat is er dan zo leuk aan?

Mijn antwoord op de eerste vraag is dat een kerstatelier een voorstelling is dat gemaakt wordt door jongeren. In drie dagen maken zij een voorstelling, het thema is wel al van te voren gekozen, en meestal pakt dat goed uit! Ik heb tot nu toe aan twee kerstateliers meegedaan en beide waren een succes geworden. Mijn antwoord op de tweede vraag: Zo’n atelier is erg leuk omdat binnen 3 dagen, generale en de voorstelling niet mee geteld, je goede vrienden maakt en dat er een hele leuke sfeer hangt. Dit is ook een reden dat ik er vaker aan mee gedaan heb. Alle jongeren die er aan meedoen zijn erg gemotiveerd en het is leuk om zo samen te werken. En natuurlijk zijn er meningsverschillen maar daarom leer je ook weer van elkaar. Er worden ook gesprekken gehouden over het onderwerp en hoe je dat associeert met jou eigen leven en daarom leer je elkaar goed kennen in een korte periode. Als je van theater houd dan zou ik zeker een keer meedoen want zo acteer en regisseer je.

Het kerstatelier: Al het werk van Shakespeare in een uurtje.

In een uurtje? Al het werk van Shakespeare? Ja, en het kan. En dan niet élk stuk uitgebreid maar een mix van elk stuk. Aan het begin van dit atelier wisten we alleen dat we iets met Shakespeare zouden gaan doen en aan het eind van de rit hadden we een prachtige voorstelling in elkaar gezet. Een niet-zo-standaard voorstelling en zeker geen standaard publieksopstelling maar dat maakte het leuk en anders. Er werd ons verteld dat ieder kind, iedere stem belangrijk was voor deze voorstelling. Als er één van ons misschien niet mee had gedaan was het misschien wel een hele andere voorstelling geworden. Dus je hebt wel degelijk een stem in een kerstatelier en jij kan mee beslissen.

Het kerstatelier: Midwinternachtdroom.

Het klinkt je misschien bekend in de oren en dat klopt. Alleen de officiële naam is Midzomernachtdroom. Wij maakten een andere versie van het stuk, en zeker niet het hele stuk maar scenes van het stuk. Soms de klassieke versie, soms de moderne versie, er was genoeg variatie.

Met onze eigen dansjes en grapjes werd het echt ónze voorstelling.

Met andere woorden vertrouw op mijn woorden en doe gewoon mee en meld je aan. Het is ontzettend leuk en je houd er goede vrienden aan over en ervaring met theater!

Groetjes!
Fenna

 

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search